Hvilken årstid er best for å ta familiebilder utendørs?

Alle årstider har sin sjarm og sine fordeler.

Vinteren byr på mange muligheter og morsomme aktiviteter som egner seg godt til levende familiebilder. Aking, snøballkasting, tenne opp bål, drikke kakao og lage snømann. Det blir kjempekoselige bilder! Vinterlyset er magisk og snøen reflekterer lyset og skaper flatterende lys for fine familieportretter.

Våren er en fin årstid for å ta familiebilder ute. Dagene er lengre og lysere enn om vinteren og det kan vi dra nytte av. Fotografering om våren kan anbefales.

Sommeren er for mange favorittårstiden. Shorts og t-skjorte, bading, spise is, tur til lekeplassen, ballspill eller helt andre ting. Våren og sommeren er ofte å anbefale for familier med små barn så slipper de minste å forsvinne bak store luer og parkdresser.

Høsten byr på fantastiske farger og et helt spesielt lys som er unikt for høsten. Solen står lavt på himmelen, kaster lange skygger og skaper fine muligheter for flotte familiebilder ute i frisk høstluft.


Pris for familiefotografering

Dere får alle de beste bildene ferdig redigert i full oppløsning og beste kvalitet - klare til bruk.

Webpakke for bruk av bilder i sosiale medier som Facebook, Instagram, blogg o.l

Minimum 20 bilder. 

Fotografering i studio eller utendørs. 

Dere kan selv ordne med fremkalling og forstørring, men jeg hjelper dere gjerne om det er ønskelig.

Jeg forbeholder meg retten til å bruke bildene i egen markedsføring.

Kjøregodtgjørelse kommer i tillegg ved fotografering utenfor Oslo/Akershus.

Pris: 2.450,- inkl. MVA.

 


Galleri


Ofte stilte spørsmål

Hva slags klær skal vi ha på oss på familiebildene?

Det er lurt å tenke matchende stil og farger på klærne og unngå sterke mønstre, store logoer og tekst. Inne i studio er det fint å ta bilder barbent, ønsker dere likevel sokker så tenk også på disse. Ta gjerne med ekstra skift til barna hvis du ønsker flere settinger - eller bare sånn i tilfelle.

Er det noe vi trenger å ta med til fotograferingen?

I studio har jeg litt rekvisitter som stoler, kurver, kasser, lammeskinn og lignende Hvis dere har noe spesielt dere ønsker å ha med på bildene så ta det gjerne med. Det kan være barnets favoritt bamse, en gåvogn, en bil, en dukkevogn, et spesielt teppe osv. Litt mat og drikke er lurt å ha tilgjengelig i tilfelle noen trenger litt påfyll av energi underveis. På utendørs fotograferinger bruker jeg svært lite rekvisitter, men et teppe å sitte på kan være fint å ta med.

Hva gjør vi hvis det er meldt dårlig vær?

Det er ikke noe problem å utsette fotograferingen til en dag med finere vær. Ønsker dere å gjennomføre fotograferingen uansett vær går det også helt fint.

Kan vi bruke bildene fritt etter fotograferingen?

Bildene kan dere bruke helt fritt privat. Dere kan ordne med fremkalling og forstørrelser selv. Trenger dere hjelp er det selvsagt bare å si ifra så hjelper jeg gjerne. Alle fotograferinger inkluderer høyoppløselige filer til fremkalling samt en webpakke med de samme bildene som dere kan legge ut på Facebook, Instagram eller andre sosiale medier også.

Vi ønsker bare bilder av barna uten oss foreldre. Går det greit?

Det går fint! Ønsker dere ikke familiebilder, kun bilder av barna, er det selvsagt helt i orden!

Hvordan får vi levert bildene og hvor lang tid tar det?

Bildene får dere ferdig redigert og klare til bruk. De sendes gjennom en link på e-post hvor dere selv laster de ned. Leveringstiden er ca. fire uker, men det kan variere noe.

Kan vi ha med besteforeldre?

Veldig gjerne det er kjempekoselig. Ta kontakt med meg så får dere tilsendt pris for en slik utvidet familiefotografering.

Når på dagen er det best å ta bildene?

Vi tar det når det passer best for dere og finner en ledig time. Utendørs er det som oftest finest lys på ettermiddag/kveldstid når solen står lavere på himmelen.

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Barne- og familiefotografering tar ca. 1 time. Noen ganger mer, noen ganger mindre. Men sett gjerne av god tid slik at dere slipper å stresse hvis det er noe dere skal rekke.

Er det andre ting dere lurer på? Ikke nøl med å ta kontakt med meg.